SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli palaa tammikuussa juurilleen Lasitehtaalle 

Riihimäen Lasitehdas ja Riihimäen Urheiluautoilijat ry tekivät tiivistä yhteistyötä 1960-luvulta alkaen. Rallissa jaettiin palkintoina lasia ja kristallia, ja Riihimäen varuskunnan Sairaalanmäessä ajettiin perinteinen Kristallimäki-kilpailu sekä Riihimäki-rallin avaus- tai päätöserikoiskoe. Tulevassa SM-rallissa Riihimäen Wanhan Lasitehtaan sisäpihan alueella toimii rallin keskitetty huoltoalue.

Vuonna 1910 valmistuneen Riihimäen Lasitehtaan tehdasalueen sisäpiha toimii tammikuun 13. päivä ajettavan ralli SM-kauden avauksen SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin huoltoalueena. Riihimäen Lasitehdas oli Riihimäki-rallin ja rallin järjestäjän RiiUA:n pitkäaikainen yhteistyökumppani. 1960-luvulta alkaen Riihimäki-rallissa jaettiin menestyjille Riihimäen lasia tai kristallia. Muun muassa Riihimäen Lasin muotoilija ja lasitaiteilija Aimo Okkolin suunnitteli ja hioi rallille oman kristallimaljakon, jota jaettiin rallin voittajille useamman vuosikymmenen ajan.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli palaa lauantaina tammikuun 13. päivä juurilleen. Riihimäen Wanhan Lasitehtaan sisäpiha-alue toimii kilpailun keskitettynä huoltoalueena. Kilpailijat ajavat huoltoalueelle Lasitehtaankadun puolelta ja he poistuvat reitille takaisin tehtaan pääkonttorin portin kautta Tehtaanportinkadulle. 

Ensimmäisen kerran ralliautot saapuvat huoltoon klo 12:35 ja toisen kerran klo 15:14 alkaen. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä autot ja kuljettajat kaupungin alueella. Yleisöllä on huoltoon vapaa pääsy ja alueelle on hyvät kulkuyhteydet. Yleisön pysäköintialueeksi on varattu Tehtaanportinkadun varrella sijaitseva Lasitehtaan koulun vanha urheilukenttä.

Tänä päivänä Riihimäen Wanhan Lasitehtaan kiinteistöt omistaa Kallioinen Yhtiöt Oy, joka osti rakennukset Riihimäen kaupungilta vuonna 2021. Yhtiö linjasi kiinteistöjen kehittämistavoitteeksi lasitehtaan kehittämisen kansallisesti merkittäväksi kulttuurin ja innovaatiotoiminnan keskukseksi.

Nosturipalveluista ja konevuokrauksesta tunnettu Kallioinen Yhtiöt Oy on erikoistunut kiinteistöjen vuokraamiseen. Yhtiöiden asiakasvastaava Teemu Vornila kertoo, että perinteinen SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli sopii Wanhan Lasitehtaan alueelle kuin nenä päähän.

– Hienoa, että Lasitehdas ja ralli kohtaavat jälleen. Kysymyksessä on kulttuurihistoriallinen perintökohde Riihimäellä, johon Riihimäki-ralli on aikojen saatossa liittynyt tiiviistikin mukaan. Upea tehdasmiljöö, jonka suojiin lasinvalmistus ja -muotoilu ovat palanneet eri yritysten myötä uudelleen.

Vornila kertoo, että Wanhalla Lasitehtaalla on reilun 26 000 m2 edestä tilaa, joita saneerataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti sitä mukaan lisää, kun lisää vuokralaisia löytyy. 

– Kumppaneinamme ovat muun muassa HAMK ja Riihimäen Kaupunki. Kunnostamme vanhoja tehdastiloja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Rallin huollot tapahtuvat tehtaan sisäpihan alueella. Tervetuloa ralliin ja tutustumaan vanhaan tehdasmiljööseen, Vornila toivottaa.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli (12.–13.1.) on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailu. Ralliin ilmoittautuminen päättyy 3. tammikuuta klo 22:00. 

Lisätietoja: SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin kilpailujohtaja; Sari Vainio, 040 503 6764.

Kuvateksti: Kallioinen Yhtiöt Oy:n asiakasvastaava Teemu Vornila toivottaa rallikansan tervetulleeksi Riihimäen Wanhalle Lasitehtaalle. Kuva: Marko Mäkinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn