Kolmannen polven ralliautoilija Niclas Grönholm on yksi SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin ennakkosuosikeista. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli saa uuden voittajan – mukana 113 autokuntaa

Ralli SM-kauden avausosakilpailun Auto Sorsa Riihimäki-rallin ilmoittautuminen on päättynyt. Kilpailun lähtöluettelo keräsi kaikkiaan 113 autokuntaa, joiden joukossa ei ole aiemmin Riihimäellä voittoon yltänyttä kuljettajaa.

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu Auto Sorsa Riihimäki-ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 113 kilpailijaparia. Rallin viisi SM-luokkaa keräsivät lähtöluetteloon kaikkiaan 73 autokuntaa ja kansalliset luokat 40 autokuntaa. 

Rallin kilpailunjohtaja Sari Vainio on ilmoittautuneiden määrään tyytyväinen.

– Odotin, että 120 autokunnan raja menee rikki, mutta jos lukumäärää vertaa aiempiin SM-ralleihin niin meillä on hyvä määrä autoja mukana. 

– Huomenna laadimme lopullisen lähtöluettelon ja kaikki on valmista tulevaan. Reitti on hienossa, jopa parhaassa mahdollisessa, talvirallikunnossa. Hyviä katselupaikkoja on runsaasti ja rallia voi seurata myös Riihimäen kaupungin alueella, jossa sijaitsevat rallin lähtö, huollot sekä maali. Tervetuloa rallikauden avaukseen Riihimäelle, Vainio toivottaa.

Kilpailun voittajasuosikkeina matkaan lähtevät SM1-luokassa Škodalla kilpailevat Roope Korhonen, Anssi Rytkönen sekä Niclas Grönholm. Viime vuonna SM2-luokassa Suomen mestaruuden voittanut Benjamin Korhola kilpailee tänä vuonna SM1-luokassa. Hyundailla ajava Korhola kuuluu myös ehdottomasti rallin ennakkosuosikkien joukkoon.

SM2-luokassa Hyvinkään Jesse Kallio hakee Riihimäeltä SM-ralliuransa avausvoittoa. Haastajina SM-hopeaa viime vuonna voittanut Henri Hokkala, Toni Herranen, Jooa Iivari sekä Ville Ruokanen.

SM3-luokassa reitille ennakkosuosikkina starttaa luokassa viime kaudella SM-hopeaa ajanut Tuomas Välilä, jota haastavat muun muassa SM4-luokan hallitseva mestari Tuukka Kauppinen ja Leevi Lassila.

SM4-luokka keräsi peräti 30 autokuntaa. Luokan SM-pisteistä taistelee useita nuoria rallin tulevaisuuden lupauksia. SM5-luokassa SM-hopealle ajanutta Arttu Lähdeniemeä haastavat Riihimäellä muun muassa Nico Valkonen, Pekka Keski-Korsu ja Juha Koljonen.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa nähdään myös useita ralliuraansa rakentavia nuoria kansainvälisiä rallikuljettajia, kuten Italian Valentino Ledda, 16, ja Giovanni Trentin, 16, Belgian Thomas Martens, 17, Viron Mark-Egert Tiits, 20, sekä jo Juniorien- sekä WRC3-luokkien MM-sarjassa osakilpailuvoittoihin yltänyt Britannian juniorirallimestari Irlannin Eamonn Kelly, 25. 

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 105 km. Ralli käynnistyy lauantaina Riihimäen keskustan Kauppakadulta klo 11:01 alkaen, josta kilpailijat suuntaavat Janakkalan ja Lopen suunnalle rallin kahdelle ensimmäiselle EK:lle. Ensimmäinen kilpailija saapuu Riihimäen Wanhan Lasitehtaan sisäpihalle huoltoon klo 12:35. Seuraavana on vuorossa kolmen erikoiskokeen lenkki Janakkalaan ja Hausjärvelle, jolta kilpailijat palaavat takaisin Lasitehtaalle huoltoon alkaen klo 15:14. Rallin ratkaiseva lenkki sisältää Lopen ja Janakkalan alueilla neljä erikoiskoetta. Rallin maaliin Auto Sorsa Oy:lle Tehtaankatu 6:een ensimmäistä kilpailijaa odotetaan klo 18:14.

Rallin reittikartta julkaistaan perjantaina 12. tammikuuta osoitteessa www.riihimakiralli.fi. Karttaan on merkitty yleisöalueet, joilla on myös lipuntarkastus ja -myynti. Kaikille yleisöalueille löytää helposti 54-tieltä opasteita seuraten. Vaivattomin tapa lähteä seuraamaan rallia on hankkia ennakkoon 25 euroa maksava rallipassi, joka sisältää pääsyn jokaiselle 

erikoiskokeelle. Yksittäinen erikoiskoelippu maksaa 15 euroa. Rallipassin voi ostaa osoitteesta http://www.coregoshop.fi/smralli-riihimaki.

Perinteinen rallipaketti maksaa 30 euroa. Yhdelle sisäänpääsyn käsittävän paketin myynti käynnistyy lauantaina 13. tammikuuta klo 8:00 alkaen alueen neljällä huoltoasemalla. ABC Riihimäki ja Neste K Riihimäen asemilta paketin voi lunastaa ainoastaan käteismaksulla, Neste ja Shell Loppi -asemilta myös korttimaksuna.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli (12.–13.1.) on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailu. 

Ilmoittautuneiden lista: https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=16108&state=1&fbclid=IwAR1PYSeKLxWbl5bt-T-XPNbnZhZEqRPEUD4aRG8sgc9cAcDawpLeuXlZETE

Lisätietoja: SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin kilpailujohtaja; Sari Vainio, 040 503 6764.

Kuvassa: Kolmannen polven ralliautoilija Niclas Grönholm on yksi SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin ennakkosuosikeista. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix.

Facebook
Twitter
LinkedIn