Yrittäjä Markku Sorsa: ”SM Riihimäki-ralli lisää yrityksemme tunnettuutta”

Riihimäkeläinen perheyritys Auto Sorsa Oy on 12.–13. tammikuuta 2024 Riihimäellä ajettavan ralli SM-sarjan avausosakilpailun pääyhteistyökumppani. ”Riihimäki-ralli on yrityksellemme ja lähialueelle tärkeä sekä näkyvä kansallinen tapahtuma”, Auto Sorsa Oy:n toimitusjohtaja Markku Sorsa sanoo.

Riihimäki-ralli on yksi Suomen vanhimmista rallitapahtumista. Itse rallitapahtuma sekä kilpailun pääyhteistyökumppani Auto Sorsa Oy ovat lähes saman ikäiset. Ensimmäinen Riihimäki-ralli kilpailtiin talvella vuonna 1960, kun Markku Sorsan isä Silvo Sorsa käynnisti toiminimensä alkukesästä 1961. Silloinen Automaalaamo kolarikorjaamo Sorsa korjasi ja maalasi autoja Riihimäen Patastenmäessä.

Riihimäkeläinen Auto Sorsa Oy toimii kolmatta kertaa Riihimäki-rallin pääyhteistyökumppanina. Ensimmäisen kerran Auto Sorsa-ralli ajettiin kansallisen tason kilpailuna talvella 2021 ja toisen kerran SM Auto Sorsa Riihimäki-rallina helmikuussa 2022.

– Olemme jo kymmenien vuosien ajan olleet aina jossain roolissa Riihimäki-rallissa mukana. Ensi tammikuussa ajettavassa ralli SM-kauden avauksessa olemme kolmatta kertaa pääyhteistyökumppanina mukana ja toivomme, että kolmas kerta toden sanoo ja pystyisimme viettämään rallia normaalisti ilman viranomaismääräyksiä. 

– Edellisillä kerroilla rallimme jouduttiin koronapandemian takia ajamaan ilman yleisöä, vaikkakin talvella 2022 määräys purettiin päivä ennen kilpailun alkua, Sorsa kertoo.

Auto Sorsa Oy on Riihimäen ainoa uusien autojen myyjä. Yhtiöllä on saman katon alla Subarun, Suzukin ja Isuzun myynti sekä merkkien virallinen huolto. Yhtiö toimii myös Toyotan merkkihuoltokorjaamona sekä kaikkien automerkkien kolarikorjaamona.

– Moottoriurheilu on aina ollut lähellä sydäntäni ja itsellänikin on 1980-luvun alkuvuosilta kartingista Riihimäen urheiluautoilijataustaa. Itse en enää autoja rassaa, mutta käyn aktiivisesti kisoissa Suomessa ja ulkomailla. 

– Haluamme Riihimäki-rallin avulla lisätä yrityksemme tunnettuutta valtakunnallisellakin tasolla ja osaltamme tukea hienoa tapahtumaa. Riihimäki-rallin merkitys Riihimäelle ja sen lähialueille on pitkän ja menestyksekkään historian ansiosta merkittävä, Sorsa muistuttaa.

Tammikuisen ralli SM-avauksen lähtö tapahtuu lauantaina 13. päivä Riihimäen keskustassa, mutta rallin maali sijaitsee Auto Sorsa Oy:n piha-alueella Riihimäen Tehtaankadulla.

– Mietimme parhaillaan, minkälaista rallihenkistä tapahtumaa voisimme yrityksen tiloissa ralliviikolla järjestää, ja etenkin rallin maaliintulojuhlallisuuksien yhteydessä, Sorsa toteaa.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailu. Ensi vuoden SM-sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän SM-osakilpailua.

Lisätietoja: SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin markkinointi; Jani Salomaa, 040 716 0887

Kuvateksti: Markku Sorsan Riihimäellä toimiva perheyritys Auto Sorsa Oy on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailun pääyhteistyökumppani. Kuva: Marko Mäkinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn