Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ylsivät uransa ensimmäiseen SM-tason yleiskilpailun voittoonsa Riihimäellä. Kuva: Marko Mäkinen.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli kiinnosti tuhansia

Ralli SM-kauden avausosakilpailu SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli oli yleisömenestys. Rallia seurasi erikoiskokeilla tuhansia lipun ostaneita katsojia. Myös rallin lähtö Riihimäen Kauppakadulla ja huoltotapahtumat Riihimäen Wanhalla Lasitehtaalla keräsivät paljon väkeä.

Ralli SM-sarjan avausosakilpailun SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin kovatasoinen ja pitkä voittajaluettelo sai uudet nimet, kun laukaalainen Roope Korhonen ajoi yhdessä Anssi Viinikan kanssa Škodallaan kilpailun voittoon. Kysymyksessä oli Korhoselle uran ensimmäinen SM-tason yleiskilpailun voitto.

Korhosen sekä muiden rallissa menestyjien menoa Riihimäen, Hausjärven, Janakkalan ja Lopen erinomaisilla ralliteillä seurasi tuhatpäinen katsojajoukko. Rallijärjestäjällä ei ollut vielä sunnuntaina antaa tarkkaa lukumäärää myydyistä lipuista, mutta kysymys on joka tapauksessa useista tuhansista.

Rallin kilpailunjohtaja Sari Vainio oli tyytyväinen rallin kulkuun. Kaikki sujui suunnitellusti.

– Väkeä oli paljon. Useimmilla katsoja-alueilla sekä huollossa yleisölle myytävät tuotteet, kuten rallimakkarat olivat loppua kesken, mutta onnistuimme tekemään täydennyksiä erikoiskokeille ja Wanhan Lasitehtaan huoltoalueelle. Erikoiskokeet olivat hienossa talvikunnossa ja reittimme sai kilpailijoilta paljon kehuja. 

– Olen erityisen tyytyväinen siitä, että riihimäkeläiset sekä lähikuntien asukkaat löysivät rallimme. Heitä oli etenkin kaupunkitapahtumissamme runsaasti paikalla. Huollon katsojapysäköintialue oli koko ajan täynnä, Vainio kertoo.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin lähtö Kauppakadulla ja lähtöön valmistautuminen Granitin Aukiolla keräsi pari sataa kaupunkilaista seuraamaan tapahtumaa. Kuva: Marko Mäkinen.
SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin lähtö Kauppakadulla ja lähtöön valmistautuminen Granitin Aukiolla keräsi pari sataa kaupunkilaista seuraamaan tapahtumaa. Kuva: Marko Mäkinen.

Vainio muistuttaa, että kotimaisen autourheilun pääsarjan osakilpailu vaatii paljon työtä ja vapaaehtoisia. Hän haluaakin kiittää kaikkia rallin järjestelyihin osallistuneita yhdessä.

– Suuri kiitos yhteistyöstä maakuntamme lähiseuroille, jotka hoitivat erikoiskokeiden järjestelyt. Kaupunkitapahtumiimme tarvitsimme noin 200 vapaaehtoista ja kokonaisuudessaan rallia oli rakentamassa noin 500 vapaaehtoista. Kiitokset kuuluvat myös kaikille yhteistyökumppaneillemme sekä Riihimäen kaupungille, ja etenkin pääyhteistyökumppanillemme Auto Sorsalle, Vainio muistuttaa.

Vainio kertoo, että rallia ei ole vielä sataprosenttisesti ajettu päätökseen.

– Ensi viikolla meillä on vielä palautepalaveri. Myös dopingtestit on otettu. Viime vuosina dopingtestaajat ovat olleet liikkeellä kaksi kertaa SM-ralleissa, ja molemmilla kerroilla Riihimäellä, Vainio kertoo.

Sunnuntaina reitiltä tavoitettu SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reittijohtaja Juha Salmi kertoo, että reitin jälkityöt ovat sujuneet aikataulussa.

– Kiersimme ratamestari Riku Bitterin kanssa sunnuntaiaamupäivän aikana reitin läpi, ja se oli kaikkialta sovitusti aurattu ja rakennettu kuntoon. Tappioksemme kirjaamme kaksi rikkoutunutta postilaatikkoa, jonka vielä tänään käymme kaupasta omistajilleen ostamassa ja asentamassa paikoilleen.

– Suuri kiitos alueemme tienhoitokunnille, yksityisille maanomistajille sekä yhteistyöseuroillemme erinomaisesta yhteistyöstä, Salmi kiittelee. 

Kansikuva: Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ylsivät uransa ensimmäiseen SM-tason yleiskilpailun voittoonsa Riihimäellä. Kuva: Marko Mäkinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn